Андрей Тихомиров - Από την ιστορία του ελληνικού λαού

Από την ιστορία του ελληνικού λαού
Название: Από την ιστορία του ελληνικού λαού
Автор:
Жанры: История Древнего мира | Всемирная история | Историческая литература
Серии: Нет данных
ISBN: Нет данных
Год: 2023
О чем книга "Από την ιστορία του ελληνικού λαού"

Οι Έλληνες είναι οι άνθρωποι που αποτελούν τον κύριο πληθυσμό της Ελλάδας, την Κύπρο. Το όνομα Έλληνες τους δόθηκε στην αρχαιότητα από τους Ρωμαίους από το όνομα μιας από τις μικρές φυλές των Ελλήνων αποίκων στη νότια Ιταλία. Ο ελληνικός λαός άρχισε να διαμορφώνεται γύρω στον 12ο αιώνα. προ ΧΡΙΣΤΟΥ μι. ως αποτέλεσμα της ανάμειξης των αρχαιότερων κατοίκων της Ελλάδας, των Πελασγών, με νεοφερμένους από τη Μικρά Ασία (Τυρσένιους, Κάρες κ.λπ.), οι οποίοι με τη σειρά τους προέρχονταν από τις στέπες των Νοτίων Ουραλίων (όπου οι αρχαιότεροι Ινδοί -Σχηματίστηκε ευρωπαϊκή κοινότητα), και φυλές από τα βορειοδυτικά της Βαλκανικής Χερσονήσου, που τότε αποτελούνταν κυρίως από τέσσερα φύλα: Αχαιούς, Ίωνες, Αιολείς, Δωριείς και κάποιες άλλες, μικρότερες.

Бесплатно читать онлайн Από την ιστορία του ελληνικού λαού


Έλληνες: συγκρότηση λαού, μεταναστεύσεις

Έλληνες (αυτονομία – Έλληνες) – οι άνθρωποι που αποτελούν τον κύριο πληθυσμό της Ελλάδας, την Κύπρο. Το όνομα Έλληνες τους δόθηκε στην αρχαιότητα από τους Ρωμαίους από το όνομα μιας από τις μικρές φυλές των Ελλήνων αποίκων στη νότια Ιταλία. Ο ελληνικός λαός άρχισε να διαμορφώνεται γύρω στον 12ο αιώνα. προ ΧΡΙΣΤΟΥ μι. ως αποτέλεσμα της ανάμειξης των αρχαιότερων κατοίκων της Ελλάδας, των Πελασγών, με νεοφερμένους από τη Μικρά Ασία (Τυρσένιους, Κάρες κ.λπ.), οι οποίοι με τη σειρά τους προέρχονταν από τις στέπες των Νοτίων Ουραλίων (όπου οι αρχαιότεροι Ινδοί -Σχηματίστηκε ευρωπαϊκή κοινότητα), και φυλές από τα βορειοδυτικά της Βαλκανικής Χερσονήσου, που τότε αποτελούνταν κυρίως από τέσσερα φύλα: Αχαιούς, Ίωνες, Αιολείς, Δωριείς και κάποιες άλλες, μικρότερες.

Οι Έλληνες ήταν οι αγωγοί ενός υψηλού πολιτισμού, είχαν μεγάλη πολιτιστική επιρροή στους γειτονικούς λαούς, τόνωσαν την ανάπτυξη της υλικής τους παραγωγής και συνέβαλαν στην αποσύνθεση του πρωτόγονου κοινοτικού συστήματος. Η ταξική κοινωνία προκύπτει κυρίως εκεί που αναπτύχθηκε η αρχαία τεχνητή άρδευση, σε περιοχές που συνδέονται στενά με τους αρχαίους αγροτικούς πολιτισμούς. Η μετάβαση των ανθρώπων σε έναν νέο κοινωνικό σχηματισμό συνδέθηκε με διάφορους λόγους, κυρίως με την ανάπτυξη προοδευτικών μορφών οικονομίας και τεχνολογίας. Αυτή η πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας στην εποχή της ταξικής κοινωνίας αντανακλάται στα αρχαιολογικά υλικά – τη διάδοση της κεραμικής και των σιδερένιων γεωργικών εργαλείων. Επιπλέον, το αρχαιολογικό υλικό δίνει μια ζωντανή εικόνα της ζωής των τάξεων. Με την έλευση της ταξικής κοινωνίας, η ανάδυση των πόλεων, η κατασκευή μεγάλων αρχιτεκτονικών κατασκευών, η εξάπλωση της γραφής, η πρωτοφανής συσσώρευση πολυτέλειας και η εμφάνιση του χρήματος συνδέονται.

Οι πιο σημαντικές πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της ιστορίας του σχηματισμού του αρχαίου ελληνικού λαού περιέχονται στην αρχαία λογοτεχνική παράδοση – τα έργα αρχαίων συγγραφέων που έφτασαν στην εποχή μας σε μια περισσότερο ή λιγότερο πλήρη μορφή, πηγές τεκμηρίωσης: διατάγματα , νόμοι, συμβόλαια, αφιερώσεις κ.λπ. υλικά μνημεία: υπολείμματα κτιρίων, εργαλεία, όπλα, είδη οικιακής χρήσης. Αρχαία ελληνικά δεδομένα. Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις έχουν δώσει πολλές νέες πληροφορίες στη μελέτη της ιστορίας της Γεωργίας. Το 1871, ο Γ. Σλήμαν, που ανέλαβε τις ανασκαφές στον λόφο Χισάρλυκ στη Μικρά Ασία, ανακάλυψε τα ερείπια της αρχαίας Τροίας και έναν αριθμό οικισμών που υπήρχαν πριν από αυτήν. Κατά τις ανασκαφές των Μυκηνών και της Τίρυνθας, ο Σλήμαν βρήκε μια τεράστια ποσότητα υλικού που καθιστά δυνατό να μιλήσουμε για έναν ιδιαίτερο μυκηναϊκό πολιτισμό. Το 1900, ο Άγγλος αρχαιολόγος Άρθουρ Έβανς βρήκε τα ερείπια ενός παλατιού στην τοποθεσία της αρχαίας Κνωσού, γεγονός που επέτρεψε να μιλήσει για τον κρητικό πολιτισμό, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν παλαιότερος από τον μυκηναϊκό.

Από τα λογοτεχνικά έργα, ιδιαίτερα πολύτιμα είναι τα έργα των Ελλήνων ιστορικών. Η αρχαία ιστοριογραφία έχει τις ρίζες της στο αρχαίο έπος, που αντιπροσωπεύεται από διάσημα ποιήματα όπως η Ιλιάδα και η Οδύσσεια. Αυτές οι πληροφορίες για τη ζωή της βοιωτικής αγροτιάς κατά τη συγκρότηση της δουλοκτητικής κοινωνίας περιέχονται στα ποιήματα του Βοιωτού ποιητή Ησίοδου – «Έργα και μέρες», «Θεογονία».

Οι επιστημονικές ιδέες για την κρητικο-μυκηναϊκή περίοδο βασίζονται κυρίως σε αρχαιολογικά δεδομένα. Οι ανασκαφές έδειξαν ότι η αρχή της νεολιθικής εποχής στην Κρήτη χρονολογείται από την 6η-5η χιλιετία π.Χ. μι. Στις αρχές και στο 1ο μισό της 3ης χιλιετίας π.Χ. μι. στην Κρήτη γίνεται μετάβαση από την πέτρα στον χαλκό και μετά στον μπρούντζο. Στις αρχές της 2ης χιλιετίας π.Χ. μι. περιλαμβάνουν τις αρχαιότερες κατασκευές των λεγόμενων «ανακτόρων» στην Κνωσό, που ήταν ένα σύνθετο συγκρότημα από μπροστινά δωμάτια, εργαστήρια, αποθήκες κ.λπ., που στη συνέχεια ξαναχτίστηκαν πολλές φορές. Επιπλέον, τα ερείπια κρητικών πόλεων (στη σύγχρονη Τουρκία) και οικισμών ανήκουν σε μεταγενέστερες περιόδους. Στους επόμενους αιώνες, ο υλικός πολιτισμός της Κρήτης, όπως αποδεικνύεται από τα πολυάριθμα ευρήματα υψηλής καλλιτεχνικής τέχνης, τοιχογραφίες που καθαρίστηκαν στα «παλάτι», πιάτα, εργαλεία κ.λπ., συνέχισε να αναπτύσσεται. Η ακμή του πέφτει στο 2ο τέταρτο της 2ης χιλιετίας π.Χ. μι. Στη Βαλκανική Χερσόνησο, ξεκινώντας από τους πρώτους αιώνες της 2ης χιλιετίας π.Χ. ε., υπό την ισχυρή επιρροή της Κρήτης, διαμορφώνεται στην Πελοπόννησο (Μυκήνες, Τίρυνθα κ.λπ.) και την κεντρική Ελλάδα ο λεγόμενος μυκηναϊκός πολιτισμός, ο οποίος φθάνει στη μεγαλύτερη ανάπτυξή του την εποχή που ήδη εισέρχεται ο πολιτισμός στην Κρήτη. περίοδος παρακμής. Οι φορείς αυτού του πολιτισμού, προφανώς, ήταν οι πρόγονοι των ελληνικών φυλών. Ο πολιτισμός της Κρήτης ασκεί επίσης κάποια επιρροή στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου αναπτύσσεται ο λεγόμενος Τρωικός πολιτισμός, με κέντρο την πόλη της Τροίας.

Έχοντας εξαπλωθεί σε όλο το λεκανοπέδιο του Αιγαίου, ο κρητικός πολιτισμός αποκτά νέα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα μνημεία του από τα μνημεία που βρίσκονται στην ίδια την Κρήτη. Αυτό δίνει λόγο να το ονομάζουμε όχι μόνο πολιτισμό της Κρήτης, αλλά κρητικό-μυκηναϊκό πολιτισμό. Ξεχωριστά ευρήματα πραγμάτων κρητικο-μυκηναϊκού τύπου βρέθηκαν στο έδαφος της Αιγύπτου, της Συρίας, της Παλαιστίνης, στο νησί της Κύπρου, στις ακτές της Σικελίας και της Νότιας Ιταλίας, στη Νότια Γαλλία και στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Με τέτοια κλίμακα εδαφικής κατανομής, όμως, ο κρητικό-μυκηναϊκός πολιτισμός αποδείχθηκε ότι καλύπτεται μόνο από περιορισμένους κύκλους πληθυσμού. Τα κέντρα αυτού του πολιτισμού συνυπάρχουν με πολύ πιο πρωτόγονες μορφές υλικής ζωής του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού αυτών των περιοχών. Η σύγκριση των μνημείων της Κρήτης με τα μνημεία της Αιγύπτου και των χωρών της Μεσοποταμίας υποδηλώνει ότι τη 2η χιλιετία π.Χ. μι. Υπήρχε μια ταξική κοινωνία σκλάβων στην Κρήτη. Περίπου από τον 14ο-13ο αι. προ ΧΡΙΣΤΟΥ μι. σταματά η περαιτέρω ανάπτυξη του κρητικο-μυκηναϊκού πολιτισμού. Η έκρηξη της Σαντορίνης (Θήρα) γύρω στο 1380 οδήγησε στο γεγονός ότι ο κρητικο-μυκηναϊκός πολιτισμός έπεσε σε παρακμή, αυτό το γεγονός υπονόμευσε την πίστη στους «ισχυρούς θεούς» στον τοπικό πληθυσμό και κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της αρχαίας Ελλάδας, Κρήτης, Αιγύπτου. . Στα τέλη ακριβώς της 2ης και στις αρχές της 1ης χιλιετίας π.Χ. μι. στον τομέα του υλικού πολιτισμού, παρατηρείται ένα συγκεκριμένο είδος παλινδρόμησης. Αυτό οφειλόταν στα μεγάλα φυλετικά κινήματα που εκδηλώθηκαν στα Βαλκάνια.

Ποιήματα του Ομήρου, η δημιουργία των οποίων χρονολογείται στον 8ο-7ο αι. προ ΧΡΙΣΤΟΥ ε., αποτελούν την κύρια πηγή πληροφοριών για την ελληνική κοινωνία κατά την περίοδο της αποσύνθεσης του πρωτόγονου κοινοτικού συστήματος και της εμφάνισης των δουλοπαροικιών. Τα ποιήματα αποτελούνταν από τραγούδια, καθένα από τα οποία μπορούσε να ερμηνευτεί ξεχωριστά, ως μια ανεξάρτητη ιστορία για ένα συγκεκριμένο γεγονός στη ζωή των ηρώων του. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο τραγουδιστής-παραμυθάς (που οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν αιδ, και αργότερα ραψωδό) στα γλέντια καλούνταν να τραγουδήσει ορισμένα αποσπάσματα (τραγούδια) από μεγάλα, πολυσύχναστα ποιήματα. Αν οι γιορτές ήθελαν να ακούσουν για τα ηρωικά κατορθώματα κάτω από τα τείχη της αρχαίας Τροίας, ο τραγουδιστής Λωτ, οι ήχοι της κιθάρας τραγουδούσαν για τον Τρωικό πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ των «χαλκωτών» Αχαιών (Έλληνες), που απέπλευσαν από την Ελλάδα. σε «πλοία με μαύρη όψη» στις ακτές της Μικράς Ασίας, όπου υπήρχε μια πανέμορφη Τροία με ισχυρά τείχη (Ίλιον) και υπερασπιστές της γενέτειράς τους, θαρραλέοι Τρώες πολεμιστές.


С этой книгой читают
Это время французской гегемонии в Европе. Тридцатилетняя война (1618—1648 гг.) и Вестфальский мир. Конфликт стал последней крупной религиозной войной в Европе.
Укрепление России проходит по всем направления. Это: расширение внешнеэкономического взаимодействия с перспективными партнерами из дружественных стран и совершенствование необходимых для этого механизмов; укрепление технологического и финансового суверенитета; опережающее строительство транспортной, коммунальной и социальной инфраструктур; повышение благосостояния граждан; обеспечение народосбережения; защита материнства и детства, поддержка семе
Слово «милиция» от латинского militia – поход, военная служба, а оно, в свою очередь, от mille – тысяча, от тысячи воинов защищающих в древние времена город Рим. Это следующие рассказы: Борьба с преступностью; Ограбление кассы; Найден в озере; Все дело в желании обогатиться; Маски сорваны; Надежда на красивую жизнь; Схватка с преступниками.
Die Stärkung Russlands findet in alle Richtungen statt. Dies sind: Ausweitung der außenwirtschaftlichen Zusammenarbeit mit potenziellen Partnern aus befreundeten Ländern und Verbesserung der dafür notwendigen Mechanismen; Stärkung der technologischen und finanziellen Souveränität; vor dem Bau von Transport-, kommunalen und sozialen Infrastrukturen; Verbesserung des Wohlstands der Bürger; Sicherung der Volkswirtschaft; Schutz der Mutterschaft und
Ceiltigh, grúpa fairsing treibheanna Ind-Eorpacha ar shín a gcríoch lonnaíochta sa dara leath DEN chéad mhílaois RC ó Oileáin na Breataine go Dtí An Áise Mion. Bhí na Ceiltigh ina gcónaí cheana féin sa 2ú leath den 1ú mílaoise RC ar chríoch na Fraince nua-Aimseartha, Na Beilge, na Heilvéise, dheisceart na Gearmáine, Na Hostaire, thuaisceart na Hiodáile, thuaisceart agus iarthar na Spáinne, Oileáin na Breataine, Poblacht na seice, Cuid Den Ungáir
Ceiltich, buidheann farsaing de threubhan Indo-Eòrpach aig an robh fearann tuineachaidh san dàrna leth den chiad mhìle BLIADHNA RC a ' sìneadh bho Eileanan Bhreatainn gu Àisia Minor. Bha Na Ceiltich a 'fuireach mar-thà anns an 2na leth den 1mh mìle-bliadhna RC air fearann Na Frainge An Latha an-diugh, a' Bheilg, An Eilbheis, ceann a Deas Na Gearmailt, An Ostair, Ceann a tuath Na H-Eadailt, ceann a tuath Agus taobh an iar Na Spàinne, Eileanan Bhre
Kaukasoko lurraldea gizakiak menderatu du antzinatik, Paleolito garaiko kultura materialaren monumentu ugarik eta Goi Paleolito, Neolito Eta Eneolito Garaiko Haitzulo guneek erakusten duten bezala. Herri Komunitate Iberoakaziar bat sortzen ari da.
Изгнание из Рима седьмого и последнего царя, появление Первой Римской Республики и судьба основателя Республики, описанные с помощью художественной фантазии современного автора.
Наша жизнь состоит из случайностей – крупных и мелких. Этот рассказ составлен из четырех не похожих друг на друга историй. Главная цель рассказа в том, чтобы показать разнообразие судеб людей. Действие происходит в наше время и в позапрошлом столетии. Если вы хотите что-то почитать за чашечкой чая или просто отвлечься от суеты – это самое то.
Когда мальчик осознает, что он не такой как девочка? Когда девочка сравнивает себя с мамой? Как я родился на свет, и зачем взрослые целуются? Это первое, в чем пытается разобраться каждый, а что потом? В книге собраны рассказы из разных книг, но объединяет их одно: желание разобраться через истории героев, что такое эротизм, влечение, сексуальность и любовь.
«История Англии для юных» Чарльза Диккенса – занимательное повествование о прошлом Великобритании, искрящееся юмором, полное иронии и знания человеческой природы. Написанная Диккенсом для собственных детей в 1853 году, эта книга нисколько не потеряла своей актуальности и, несомненно, будет интересна и взрослым.В формате PDF A4 сохранён издательский дизайн.
Эта книга была написана – специально для детей – американским писателем Фредериком Обером (1849–1913), заядлым путешественником и автором более сорока книг, среди которых романы и биографии Писарро, Колумба, Кортеса, а также рассказы для детей.«История Испании» вышла в 1912 году, но и сегодня нисколько не потеряла своей актуальности. Живой язык, увлекательность сюжетов, романтические истории, яркие персонажи, любопытные факты делают книгу Обера и