Αντρέι Τιχόμιροφ - Έλληνες. Ινδοευρωπαϊκές μεταναστεύσεις

Έλληνες. Ινδοευρωπαϊκές μεταναστεύσεις
Название: Έλληνες. Ινδοευρωπαϊκές μεταναστεύσεις
Автор:
Жанры: Общая история | Языкознание
Серии: Нет данных
ISBN: Нет данных
Год: Не установлен
О чем книга "Έλληνες. Ινδοευρωπαϊκές μεταναστεύσεις"

Το βιβλίο μιλά για τα αρχαία μεταναστευτικά κινήματα των ελληνικών φυλών μετά την αποχώρησή τους από την ινδοευρωπαϊκή προγονική κατοικία – την περιοχή των στέπων των νότιων Ουραλίων – τη Μαύρη Θάλασσα.

Бесплатно читать онлайн Έλληνες. Ινδοευρωπαϊκές μεταναστεύσεις


© Αντρέι Τιχόμιροφ, 2020


ISBN 978-5-4498-0481-5

Создано в интеллектуальной издательской системе Ridero

Ο σχηματισμός των αρχαίων ινδοευρωπαίων στα νότια Ουράλια – Μαύρη Θάλασσα

Η σύγχρονη αρχαιολογική έρευνα αποδεικνύει ότι η πατρίδα των ινδοευρωπαίων είναι η περιοχή των νότιων Ουραλίων, όπου σχηματίστηκαν ως μια ενιαία γλωσσική ομάδα.

Δημιουργούνται κοινότητες, πρώτα με βάση την κοινή προέλευση – τον τοκετό, και καθώς τα εμπορεύσιμα προϊόντα αυξάνονται, σχηματίζεται μια μεγάλη οικογενειακή κοινότητα, αποτελούμενη από φρατρί, δηλ. πολλά γένη. Στη συνέχεια, η γειτονική κοινότητα με τη μορφή μιας φυλής, το επόμενο βήμα – η ένωση των φυλών, που οδηγούν, με τη σειρά τους, στη διαμόρφωση του λαού, και στη συνέχεια του κράτους. Αλλά για κάθε κοινότητα, είναι επίσης απαραίτητη μια κοινότητα συμφερόντων, στην περίπτωση αυτή, η προστασία των μεταλλουργών και των προϊόντων τους. Έτσι υπήρχαν οικισμοί αρχαίων μεταλλουργών, και ειδικότερα ο πολιτισμός Arkaim των Νοτίων Ουραλίων. Παρόμοιοι οικισμοί βρέθηκαν στην Ευρώπη, στη Γερμανία κοντά στη Δρέσδη και τη Λειψία, καθώς και στην Αυστρία και τη Σλοβακία, κάτω των 7 χιλιάδων ετών. Μετά το τέλος των φυσικών πόρων, οι οικισμοί «έκλεισαν», γεμίστηκαν οι τάφροι και κάηκαν τα ερείπια των κατοικιών.

Η χώρα των πόλεων είναι το υπό όρους όνομα του εδάφους στα νότια Ουράλια, μέσα στο οποίο βρέθηκαν αρχαίες πόλεις και οχυρωμένοι οικισμοί του πολιτισμού Sintash της Μέσης Εποχής του Χαλκού (περίπου 2000 π.Χ.).

Οι οικισμοί ανακαλύφθηκαν στη δεκαετία του ’70 – ’80. XX αιώνα. Ένα από τα πρώτα αρχαιολογικά συγκροτήματα που βρέθηκαν ήταν ένας αρχαίος οικισμός στον ποταμό Sintashty (ένας παραπόταμος του Tobol), λόγω του οποίου ο ίδιος ο οικισμός πήρε το όνομά του από τον ποταμό South Ural. Λίγο μετά την ανακάλυψη άλλων πόλεων, οι αρχαιολόγοι άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο «πολιτισμός Sintashta». Αυτή η «χώρα» βρίσκεται στην περιοχή Chelyabinsk, στην περιοχή Orenburg, στο Bashkortostan και στο βόρειο Καζακστάν. Οι πόλεις βρίσκονται στο έδαφος με διάμετρο 350 χλμ.

`Oλοι οι οικισμοί ενώνονται με ένα παρόμοιο είδος δομής, την οργάνωση της αστικής υποδομής, τα υλικά κατασκευής και τον χρόνο ύπαρξης. Εκτός από την ίδια τοπογραφική λογική. Οι οχυρώσεις είναι σαφώς ορατές στις αεροφωτογραφίες. Μετά από 4.000 χρόνια, οι σκελετοί των πόλεων φαίνονται καθαρά στο φόντο του φυσικού τοπίου, οργώνουν πεδία. Έρχεται η συνειδητοποίηση της ικανότητας των μηχανικών που σχεδίασαν και δημιούργησαν αυτές τις πόλεις του συστήματος. Οι ίδιες οι πόλεις ήταν οι πλέον κατάλληλες για ζωή. Πρώτον, παρείχαν προστασία από τους εξωτερικούς εχθρούς και, δεύτερον, στις πόλεις έγιναν εγκαταστάσεις για τη ζωή και το έργο των τεχνιτών, των σκαφών, των αγγειοπλάδων και των μεταλλουργών. Μέσα στις πόλεις υπάρχει ένας αποχετευτικός θόρυβος που απομακρύνει το νερό από τον οικισμό. Κοντά στις πόλεις είχαν οργανωθεί ταφικά κτήματα, κατασκευάστηκαν στυλό ζώων. `Oλοι οι οχυρωμένοι οικισμοί έγιναν σε τρεις διαφορετικές μορφές: γύρο (8—9 τεμάχια). οβάλ (περίπου 5); ορθογώνιο (περίπου 11). Ο όρος «χώρα» χαρακτηρίζει κατάλληλα αυτήν την τοποθεσία των πόλεων. Εκτός από το γεγονός ότι όλοι οι οχυρωμένοι οικισμοί χτίστηκαν ταυτόχρονα σε ένα συμπαγές έδαφος, με το ίδιο ύφος και χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές λύσεις, παρόμοια υλικά, άλλες ονωτικές ιδιότητες είναι ορατές.

Στο τεράστιο έδαφος των στεπών στην αρχαία εποχή στα δυτικά των Ουραλίων, έζησαν οι φυλές των λεγόμενων Srubnaya και στα ανατολικά του πολιτισμού Andronovo, το τελευταίο κάλυπτε την περιοχή από τα Ουράλια έως τον Altai και τους Yenisei. Οι Ανδρονοβίτες, που μίλησαν σε μια από τις διαλέκτους της αρχαίας ιρανικής γλώσσας (Ινδοευρωπαϊκή ομάδα), έθεταν βοοειδή και μικρά βοοειδή, άλογα, ασχολούνταν με την αλιεία. Στα νότια Ουράλια έχουν εντοπιστεί ίχνη γεωργίας πλημμυρών. Η κοινωνία του Andronovo θεωρήθηκε μάλλον καθυστερημένη και αρχαϊκή, όπως μαρτυρεί ειδικότερα η φτώχεια των ταφών τους. Στον τάφο, μαζί με τους νεκρούς, έβαζαν συνήθως αγγειοπλαστική, χάλκινα κοσμήματα, λιγότερο συχνά εργαλεία και όπλα.

Σύμφωνα με το Videvdat (το πρώτο βιβλίο της Αβεστού, μια συλλογή ιερών βιβλίων της αρχαίας ιρανικής θρησκείας, ένα είδος ιρανικής συνέχισης των Βεδών), το προγονικό σπίτι των αρχαίων Ιρανών είναι το Airyanem Vaejah (Avestan Airyanem Vaejah, «Aryan space»). Αυτή η χώρα περιγράφεται ως η απέραντη πεδιάδα μέσα από την οποία ρέει ο όμορφος ποταμός Daitya (Vahvi-Datiya).

Οι ινδοευρωπαϊκές φυλές κινήθηκαν από τα ανατολικά προς τα δυτικά και, σαν ένα χιόνι που πέφτει από ένα βουνό, σάρωσαν τα πάντα στο μονοπάτι τους, λαμβάνοντας εκείνους που εντάχθηκαν στις φυλές τους. Το σπίτι των προγόνων τους, όπου σχηματίστηκαν ως μια ενιαία γλωσσική ομάδα, ήταν οι στέπες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας – το Νότιο Ουράλια.

Στο Avesta, ο θεός Ahura Mazda (ένας άκρως γνώστης ιερέας) συμβουλεύει τον θρυλικό άστατο βασιλιά των αρχαίων Αρείων (Ινδοευρωπαίων) Yime να δημιουργήσουν ένα γιγαντιαίο φράχτη – Varu, και γι «αυτό το φράχτη «σπέρνουν όλους τους άντρες και τα θηλυκά που είναι τα μεγαλύτερα σε αυτή τη γη και τους σπόρους όλων των γενών τα βοοειδή και τους σπόρους όλων των φυτών. Και να κάνουμε τα πάντα σε ζευγάρια, ενώ οι άνθρωποι είναι στο Var … " Η θρυλική Vara αποτελείται από 3 κύκλους, κλειστούς μεταξύ τους. Από τις ακραίες 9 διελεύσεις διεξήχθησαν, από τη μέση – 6, από την εσωτερική – 3. Και σε αυτό το έδαφος περιφραγμένο από τους κακούς ανέμους, Yima χτίστηκε 18 δρόμους, και δημιούργησε ένα παράθυρο πάνω από την κορυφή – κάτι σαν καμινάδα για καπνό. Ο προστάτης του σφυρηλάτηση στο σλαβικό παγανιστικό παγανό ήταν ο σιδεράς θεός Svarog (σανσκριτικός «Svarga» – ουρανός). Η εικόνα του Svarog είναι κοντά στον Ελληνικό Ήφαιστο και τον Προμηθέα.

Ο ήλιος – Ναι-Θεός – στη σλαβική μυθολογία θεωρήθηκε σαν γιος του Σβάρκο. Ο αρχαίος σλαβικός θεός – Dazhdbog – ο κομιστής της ευτυχίας, πιθανότατα συμβολίζει τη βροχή, για παράδειγμα, στα σλοβάκικα dažď (διαβάζουμε «dazhd») – βροχή. Ο «άνεμος φυσά» είναι η αναλογία ενός ανθρώπου που φυσάει από το στόμα του. «Τυφλή βροχή» σημαίνει ότι βρέχει και ο ήλιος λάμπει και έτσι αποδεικνύεται ότι σαν να μην βλέπει η βροχή και πηγαίνει όπου ο ήλιος λάμπει. Στο χριστιανικό λαογραφικό ημερολόγιο, ο Σβάρογκ μετατράπηκε σε αγίους Κοζμά και Ντεμιάν – προστάτες του σιδηρουργείου και του γάμου. Η ίδια η παρουσία των θεών – οι προστάτες της σφυρηλάτησης – δείχνει την αρχαιότητα της προέλευσής της. Με τη λέξη «Svarog», η λέξη «Σβάστικα» (Skt.) Είναι ιδιόμορφα παρόμοια – ένας σταυρός με άκρες λυγισμένα, ένα από τα παλαιότερα διακοσμητικά μοτίβα που βρέθηκαν στους λαούς της Ινδίας, της Κίνας και της Ιαπωνίας. Συγκρίνετε επίσης τις σλαβικές λέξεις «μάγειρας», «συγκόλλησης». Στις στέπες των Ουράλ-Αλτάι, η σφυρηλάτηση έχει ήδη φθάσει σε σημαντική ανάπτυξη μεταξύ των σκυθικών φυλών της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας (7—4 π.Χ. αιώνα), καθώς και μεταξύ των Σαρμάτων και των Σλάβων γνωστών τον 4ο-6ο αιώνα. με το όνομα των μυρμηγκιών. Στους 10—11 αιώνες. τα προϊόντα σιδήρου και χάλυβα στη Ρωσία ήταν ευρέως διαδεδομένα και είχαν διαφορετικές εφαρμογές. Οι αρχαίοι μεταλλουργοί συμπύκνωναν συνήθως στα χέρια τους τόσο τη χύτευση σιδήρου από το μεταλλευτικό ορυχείο, τη λεγόμενη «μαγείρεμα» του σιδήρου, όσο και την κατασκευή διαφόρων προϊόντων σιδήρου, καθώς και τη σφυρηλάτηση χαλκού, κασσίτερου, αργύρου και χρυσού, ειδικά στα κοσμήματα. Χρησιμοποιήθηκε μια εστία, όπου οι χονδροειδείς χαλίκες από πάνω και κάτω κάλυψαν με άνθρακα, ο οποίος αναφλέχθηκε και θερμάνθηκε στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ο λειωμένος σίδηρος ρέει στον πυθμένα της εστίας και σχηματίζει μια ιξώδη μάζα (crits). Ο σιδεράς το πήρε με πείρους και έπειτα, σφυρηλατώντας το με ένα σφυρί στο άκμονα, έδωσε στο προϊόν το επιθυμητό σχήμα, χτύπησε τις σκωρίες από την επιφάνεια και μείωσε το πορώδες του μετάλλου. Η ανάπτυξη του σιδήρου οδήγησε σε σημαντικό άλμα στην ανάπτυξη. Επιπλέον, οι εναποθέσεις από κασσίτερο και χαλκό και το χάλκινο κράμα τους στο περιβάλλον των αρχαίων Ινδοευρωπαίων ήταν σχεδόν απουσιάζοντας, εισήχθησαν από άλλες περιοχές. Τα μεταλλεύματα σιδήρου ήταν πιο διαδεδομένα από τον χαλκό και τον κασσίτερο, σχηματίστηκαν σιδηρομεταλλεύματα σε μεγάλες ποσότητες υπό την επίδραση μικροοργανισμών σε βάλτους και στάσιμα υδατικά συστήματα. Και η περιοχή διανομής των αρχαίων Ινδοευρωπαίων χαρακτηρίστηκε ακριβώς από μια πληθώρα από λίμνες και υγρότοπους. Σε αντίθεση με τον χαλκό και τον κασσίτερο, στην αρχαιότητα ο σιδηρουργός εξορύσσεται παντού από καφέ σίδηρο, λίμνη, βάλτο και άλλα μεταλλεύματα.


С этой книгой читают
С помощью обращения к творческому наследию русских литературных критиков, писателей, мыслителей автор обобщает комплекс вопросов, связанных с особенностями российской истории, национального самосознания, а также предлагает видение некоторых подробностей. Как образовалась страна под названием Россия, какие идеи питают её, что позволяет жить и помогать другим.
В очерке рассказывается о судьбе Исаака Григорьевича Гольдберга (1886—1937) – иркутского писателя и общественного деятеля (видного члена партии социалистов-революционеров, редактора газеты «Сибирь»).
Чтобы понять настоящее и прогнозировать будущее, необходимо познать прошлое. Познать не как набор фактов, а как закономерности развития общества и государства, экономики, культуры, сознания в их взаимосвязи и противостоянии.Это книга для чтения медленного, вдумчивого. Она для тех, кто хочет, может и делает свою жизнь сам, не боится ответственности. В ней нет готовых выводов, окончательных оценок.
Кавказская война занимает особое место в военной истории. Ее уникальные особенности оказали столь сильное влияние на российских офицеров, что у них произошло радикальное изменение ментальных установок, связанных с восприятием как сущности боевого противоборства, так и «мирной» жизни. Книга кандидата исторических наук А. В. Дубровина раскрывает многие малоизвестные факты и нетрадиционные стороны самой продолжительной войны России, позволяет взглян
За тёмной завесой ночи всегда ждет что-то или кто-то, находящийся за гранью понимания. В обычной, размеренной жизни всегда есть место драматизму и спасению. За каждой обложкой книги – целый мир, ждущий, чтобы его открыли.
В книге собраны творческая автобиография Козодаевой Елены (Бедуинки), впечатления об участии в конкурсах и фестивалях. Отдельная глава посвящена моим педагогам. Книга может быть интересна всем, кто связал свою жизнь с танцами.
Говорят Даниэль Саммер тёмный маг, обладающий несносным характером. Он распугивает потенциальных невест, не задумываясь о последствиях. Один раз, даже умертвие в комнату «невесты» послал. А я должна была поехать, чтобы его проучить. Как меня уверяла его мать: у меня всё получится.Если бы я знала, что не всё так, как кажется, а едва переступив порог – за компанию с Даниэлем стану предметом охоты для Снежной банши, то осталась бы
Загадала на день рождения долгожданного принца? Но не уточнила сколько? Получи сразу четырех! Да ещё и вагон проблем к ним в придачу. Надо их всех женить? Срочно? Да ещё и на истинных. Ничего себе задачка! А помогать в этом они совершенно не желают, потому что решили бороться за меня вопреки указу Богов. Мне приятно, конечно, но я ведь дама порядочная и гаремом обзаводиться, не намерена. А тут на меня ещё и спасение мира навалилось… А гост