Андрей Тихомиров - Το Βιβλίο του Προφήτη Ζαχαρία – επιστημονικός σχολιασμός του κειμένου

Το Βιβλίο του Προφήτη Ζαχαρία – επιστημονικός σχολιασμός του κειμένου
Название: Το Βιβλίο του Προφήτη Ζαχαρία – επιστημονικός σχολιασμός του κειμένου
Автор:
Жанры: Религиоведение / история религий | Научно-популярная литература | Религии / верования / культы
Серии: Нет данных
ISBN: Нет данных
Год: 2023
О чем книга "Το Βιβλίο του Προφήτη Ζαχαρία – επιστημονικός σχολιασμός του κειμένου"

Το βιβλίο του προφήτη Ζαχαρία, που αποτελείται από 14 κεφάλαια, περιέχει διάφορα προφητικά οράματα και ομιλίες, ιδιαίτερα σχετικά με τη δημιουργία του δεύτερου ναού της Ιερουσαλήμ, την αποκατάσταση της Ιερουσαλήμ και την αναζωογόνηση της δημόσιας ζωής. Η πρώτη προφητεία στο βιβλίο του Ζαχαρία χρονολογείται από το 520 π.Χ., την εποχή κατά την οποία οι Εβραίοι έχασαν την καρδιά τους και σταμάτησαν την ανοικοδόμηση του ναού. Το γενικό θέμα αυτού του βιβλίου, όπως και του βιβλίου του προφήτη Μαλαχία, είναι η ερχόμενη ευλογημένη εποχή.

Бесплатно читать онлайн Το Βιβλίο του Προφήτη Ζαχαρία – επιστημονικός σχολιασμός του κειμένου


Μετά από κάθε στίχο δίνεται επιστημονικός σχολιασμός σε παρένθεση.

Κεφάλαιο 1

1 Τον όγδοο μήνα, το δεύτερο έτος του Δαρείου, ο λόγος του Κυρίου ήρθε στον Ζαχαρία, τον γιο του Βαραχία, τον γιο του Αδά, του προφήτη: (Λεκτική πρόταση από έναν Εβραίο υπνωτιστή. Ο προφήτης Ζαχαρίας άρχισε τη δράση του στο δεύτερο έτος της βασιλείας του Δαρείου (520 π.Χ.), δηλαδή ήταν σύγχρονος του προφήτη Αγγάι.Στο βιβλίο που μας έφτασε, με το όνομα του Ζαχαρία, μόνο το πρώτο μέρος ανήκει στη γραφίδα του Ζαχαρίας, ή Πρωτοζαχαρίας (κεφάλαια 1-8) Το δεύτερο μέρος του βιβλίου (κεφάλαια 9-14) είναι μια συλλογή από διάφορες προφητείες, που ακούστηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και συγκεντρώθηκαν και αναθεωρήθηκαν στην ελληνιστική εποχή (ΙΙΙ-ΙΙ αιώνες π.Χ.). Συνήθως ορίζονται ως κεφάλαια του Δευτερονόμου).

2 Ο Κύριος θύμωσε με τους πατέρες σου με μεγάλο θυμό, (Ο λόγος για τον θυμό είναι η απομάκρυνση από την «αληθινή» θρησκεία. Ο Γιαχβέ είναι θυμωμένος σαν συνηθισμένος άνθρωπος).

3 Και θα τους πείτε: Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Γυρίστε σε μένα, λέει ο Κύριος των δυνάμεων, και θα επιστρέψω σε εσάς, λέει ο Κύριος των δυνάμεων. (Οι ιερείς του Ιουδαϊσμού, μέσω των προφητών τους, «μετέδιδαν» στους απλούς Εβραίους ό,τι ήταν ωφέλιμο για αυτούς – να δελεάσουν τους Εβραίους με κάθε μέσο και να τους κάνουν χαζούς σκλάβους τους).

4 Μη γίνετε σαν τους πατέρες σας, στους οποίους κάλεσαν οι προηγούμενοι προφήτες, λέγοντας: «Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Απομακρυνθείτε από τις κακές οδούς σας και από τις κακές πράξεις σας». αλλά δεν υπάκουσαν και δεν με άκουσαν, λέει ο Κύριος. (Αυτό σημαίνει ότι ο επονομαζόμενος «Άρχοντας των οικοδεσποτών» δεν ήξερε ότι θα συνέβαινε αυτό, και αν το ήξερε, ανέβαζε παράσταση παράστασης).

5 Πού είναι οι πατέρες σου; και οι προφήτες, θα ζήσουν για πάντα; (Ερώτηση για άπιστους πατέρες και προφήτες).

6 Αλλά τα λόγια Μου και τα διατάγματά Μου, που διέταξα στους δούλους Μου, τους προφήτες, δεν κατάλαβαν τους πατέρες σας; και γύρισαν και είπαν: «Όπως αποφάσισε ο Κύριος των δυνάμεων να μας συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους τρόπους μας και σύμφωνα με τις πράξεις μας, έτσι έκανε και σε εμάς». (Κανόνας τάλιον. Οι ιερείς του Ιουδαϊσμού θεωρούσαν τους προφήτες τους σκλάβους).

7 Την εικοστή τέταρτη ημέρα του ενδέκατου μήνα—αυτός είναι ο μήνας Σεβάτ—το δεύτερο έτος του Δαρείου, ο λόγος του Κυρίου ήρθε στον Ζαχαρία, τον γιο του Βαραχία, του γιου του Αδδά, του προφήτη: (Αυτό είναι Φεβρουάριος 519 π. Οι ιερείς εμπνέονται με τη λέξη).

8 Είδα τη νύχτα: ιδού, ένας άντρας με ένα κόκκινο άλογο στέκεται ανάμεσα στις μυρτιές, που βρίσκονται σε κατάθλιψη, και πίσω του υπάρχουν κόκκινα, φαλακρά και λευκά άλογα – (Η μυρτιά είναι ένα γένος αειθαλών θάμνων και δέντρων του οικογένεια μυρτιάς Τα άλογα συμβολίζουν ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Το πρωτότυπο λέει: όχι σε κόκκινο άλογο, αλλά σε κόκκινο. Όπως ο Αγγαίος, ο Ζαχαρίας προφανώς αντιλήφθηκε τα ταραχώδη γεγονότα των δύο πρώτων χρόνων της βασιλείας του Δαρείου ως βέβαιες ενδείξεις για την προσέγγιση του η «τελευταία μέρα» και η έλευση του μεσσιανικού βασιλείου.Όμως μέχρι το 519 π.Χ.. Ο Δαρείος κατάφερε να αποκαταστήσει την ηρεμία στο μεγαλύτερο μέρος της δύναμής του και να αντιμετωπίσει τις εξεγέρσεις.Ο απόηχος αυτών των γεγονότων φαίνεται ήδη στην πρώτη προφητεία του Ζαχαρία).

9 Και είπα: Ποιοι είναι αυτοί, κύριέ μου; Και ο άγγελος που μου μίλησε μου είπε: Θα σου δείξω ποιοι είναι. (Αγγελιοφόρος των ιερέων – ο άγγελος εξηγεί στον προφήτη τι σημαίνει αυτό).

10 Και ο άνθρωπος που στεκόταν ανάμεσα στις μυρτιές αποκρίθηκε και είπε: «Αυτούς είναι εκείνοι που έστειλε ο Κύριος να περιφέρουν τη γη». (Κάποιος άντρας απαντά· οι απεσταλμένοι επιθεώρησαν τα υποκείμενα εδάφη).

11 Και απάντησαν στον Άγγελο του Κυρίου, που στεκόταν ανάμεσα στις μυρτιές, και είπε: Περπατήσαμε γύρω από τη γη, και ιδού, ολόκληρη η γη είναι κατοικημένη και ήσυχη. (Ένας ολόκληρος θίασος ηθοποιών χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη συνεδρία ύπνωσης, που ανέφερε ότι ο πληθυσμός δεν ξεσηκώνεται).

12 Και ο Άγγελος του Κυρίου αποκρίθηκε και είπε: Κύριε Παντοκράτορα! Μέχρι πότε δεν θα ελεείς την Ιερουσαλήμ και τις πόλεις του Ιούδα, εναντίον των οποίων οργίσατε αυτά τα εβδομήντα χρόνια; (Οι ιερείς του Ιουδαϊσμού έχουν χάσει τους απολογητές τους στο πρόσωπο του «εκλεκτού λαού» και επομένως επηρεάζουν τους προφήτες, με στόχο οι προφήτες να επηρεάζουν τους «εκλεκτούς» για να τους επιστρέψουν στο μαντρί του «αληθινού ” η θρησκεία, που συνεχίζεται εδώ και 70 χρόνια, στην πραγματικότητα Η βαβυλωνιακή αιχμαλωσία, ακόμη και για αυτούς που αφαιρέθηκαν για πρώτη φορά το 597 π.Χ., κράτησε όχι 70, αλλά 58 χρόνια: από το 597 έως το 539 π.Χ.

13 Τότε, απαντώντας στον άγγελο που μου μίλησε, ο Κύριος είπε καλά λόγια, λόγια παρηγοριάς. (Ο κύριος Θεός, δηλαδή ο κρυφός ιερέας-υπνωτιστής, «εκπέμπει»).

14 Και ο άγγελος που μίλησε μαζί μου είπε: Διακήρυξε και πες: Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Ζήλεψα για την Ιερουσαλήμ και για τη Σιών με μεγάλη ζήλια. (Η μετάδοση των λέξεων από τον Κύριο Θεό έρχεται μέσω του αγγελιοφόρου αγγέλου του· ο Κύριος των Δυνάμεων, όπως ακριβώς ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ζήλεψε. Αυτό σημαίνει ότι ο λεγόμενος Κύριος Θεός δεν ήξερε ότι αυτό θα συνέβαινε, και αν γνώριζε , τότε αυτή είναι παράσταση παράστασης!) .

15 Και είμαι αγανακτισμένος με μεγάλη αγανάκτηση ενάντια στα έθνη που ζουν σε ειρήνη. γιατί όταν ήμουν λίγο θυμωμένος, αύξαναν το κακό. (Ο κ. Θεός εκφράζει καθαρά ανθρώπινες ιδιότητες και συναισθήματα: αγανάκτηση, θυμό, ζήλια. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο θυμωμένο άτομο! Οι πιστοί τον άφησαν χωρίς φαγητό, οπότε έφυγε).

16 Γι' αυτό, έτσι λέει ο Κύριος: στρέφομαι στην Ιερουσαλήμ με έλεος. Το σπίτι μου θα χτιστεί μέσα σε αυτό, λέει ο Κύριος των δυνάμεων, και μια τοπογραφική γραμμή θα εκτείνεται σε όλη την Ιερουσαλήμ. (Στο βιβλίο, η διδασκαλία παρουσιάζεται με τη μορφή αποκαλυπτικών οραμάτων. Περιέχουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά της αποκάλυψης: τέσσερις ιππείς αναγγέλλουν την πτώση του κακού και την ανάταση των δικαίων, τέσσερα σπασμένα κέρατα συμβολίζουν την καταστροφή των εχθρών του Ισραήλ, η εμφάνιση ενός συζύγου με τοπογραφικό σχοινί προβλέπει την αποκατάσταση της Ιερουσαλήμ, μια χρυσή λάμπα με δύο ελιές τονίζει την ιδιαίτερη σημασία του βαθμού του βασιλιά και του ιερέα στο βασίλειο του μεσσία· ο ιπτάμενος κύλινδρος ταυτίζεται με την εξάλειψη του αμαρτία στο βασίλειο του μεσσία).

17 Διακηρύξτε ξανά και πείτε: Έτσι λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Οι πόλεις μου πάλι θα ξεχειλίσουν από καλά πράγματα, και ο Κύριος θα παρηγορήσει τη Σιών, και θα επιλέξει ξανά την Ιερουσαλήμ. (Η Ιερουσαλήμ και ο κύριος λόφος της Σιών θα αποκαταστήσουν ξανά τη δύναμή τους).


С этой книгой читают
Это время французской гегемонии в Европе. Тридцатилетняя война (1618—1648 гг.) и Вестфальский мир. Конфликт стал последней крупной религиозной войной в Европе.
Укрепление России проходит по всем направления. Это: расширение внешнеэкономического взаимодействия с перспективными партнерами из дружественных стран и совершенствование необходимых для этого механизмов; укрепление технологического и финансового суверенитета; опережающее строительство транспортной, коммунальной и социальной инфраструктур; повышение благосостояния граждан; обеспечение народосбережения; защита материнства и детства, поддержка семе
Слово «милиция» от латинского militia – поход, военная служба, а оно, в свою очередь, от mille – тысяча, от тысячи воинов защищающих в древние времена город Рим. Это следующие рассказы: Борьба с преступностью; Ограбление кассы; Найден в озере; Все дело в желании обогатиться; Маски сорваны; Надежда на красивую жизнь; Схватка с преступниками.
Die Stärkung Russlands findet in alle Richtungen statt. Dies sind: Ausweitung der außenwirtschaftlichen Zusammenarbeit mit potenziellen Partnern aus befreundeten Ländern und Verbesserung der dafür notwendigen Mechanismen; Stärkung der technologischen und finanziellen Souveränität; vor dem Bau von Transport-, kommunalen und sozialen Infrastrukturen; Verbesserung des Wohlstands der Bürger; Sicherung der Volkswirtschaft; Schutz der Mutterschaft und
Святой праведный Иоанн Кронштадтский (1829 – 1908) – один из самых значимых святых России последних времен. При его земном служении достаточно было написать письмо о. Иоанну или послать телеграмму, чтобы он помолился, и чудо исцеления совершалось. И теперь по его блаженной кончине продолжает совершаться множество чудес. Великий дар был наградой о. Иоанну за его подвиги – молитвенные труды, пост и самоотверженные дела любви к Богу и ближним. Несмо
Говорят, что каждый писатель пишет ту книгу, которую сам бы хотел прочитать. И эта не исключение. В книгу вошли статьи и эссе разных лет.
Говорят, что каждый писатель пишет ту книгу, которую сам бы хотел прочитать. И эта не исключение. Все имена и фамилии изменены. Совпадения случайны.
Монография подготовлена в целях глубокого исследования теоретических и практических проблем использования специальных знаний при расследовании преступлений, совершенных по мотиву национальной, расовой, религиозной ненависти или вражды. С учётом отечественных и зарубежных достижений науки, экспертной и следственной практики в монографии рассмотрены прикладные аспекты использования специальных знаний сведущих лиц в форме производства судебной экспе
В этой книге автор делает попытку проанализировать прошлое и настоящее нашей страны – России – с точки зрения знаний, полученных им во время многочисленных его научных экспедиций на Тибет, Гималаи, остров Пасхи и другие загадочные места планеты. Кроме того, автор сопоставляет Россию с другими странами, основываясь на наблюдениях, которые он сделал более чем в 50 странах мира, где побывал в качестве российского ученого-хирурга.Сюжет разворачиваетс
Особенность этой книги в том, что в ней представлены самые свежие впечатления от многочисленных экспедиций профессора Эрнста Мулдашева, которые год от года собирались в виде интервью известного журналиста Николая Зятькова. Повествование начинается с далекого 1988 года и заканчивается 2014 годом. В тексте приводятся комментарии сегодняшнего дня. В этой книге читатель не только познакомится со многими загадочными местами Земли, но и оценит попытку
Проблема была и её нужно было решать. Однозначно. Дочь была беременна от его институтского друга, от ребёнка избавляться не хотела, с его другом не жила, ни в какие разговоры об этом с ним, отцом, не вступала и всё обставила так, будто то, что происходит, никого не касается кроме неё. Жена была недовольна. Хоть никаких заявлений она пока и не делала, но постоянно намекала ему на то, что надо заставить друга жениться, пусть даже формально, а там,
Что такое секс? В жизни Дуняши он всегда начинался со слов: «Давай займёмся сексом». В ответ на этот вопрос Дуняшин мозг моментально нажимал педаль «тормоз» и вставал в ступор, типа: «А это как? Что я должна сейчас сделать? Я должна согласиться и просто ответить «давай» или что-то ещё должна сделать? И почему именно я первая что-то должна сделать? Почему мужчина лишь говорит словами? Мог бы, и предложить мне сделать горячую ванную для начала и ма